Tuesday, July 5, 2011

.hate.

when we hate someone,
dont hate them too much because there's always the possibilities that
one day he/she  might change to be a better Muslim than we are.

tumblr.


...........................................................................................................................

semai kasih
semai sayang
semai cinta

buang benci
buang iri
buang khianat

dunia akan lebih sempurna jika semua begitu,

36 comments:

Anisa Hang Tuah said...

semoga segalanya akan sempurna

Pocket said...

kalau cinta simpan sedikit benci ..

nawal addina said...

:) cinta n beci terpisah dngan satu garisan yang sngat halus !

James Alexander said...

kalau buang benci tapi simpan dendam x pe kan...??? kehkehkeh...

Asrul "iLham" Sany said...

penulis datang melawat, follow n komen blog kamu

;-)p

Nasriq said...

Pinggan tak retak nasi tak dingin
Orang tak hendak kami tak ingin

Dahulu parang sekarang besi
Dahulu sayang sekarang benci

Miscellaneous Smiles said...

tak de perasaan

hehee~

Afida Anuar said...

Orang kata bila sayang biar berpada..takut sayang tukar jadi benci....

orang jugak kata bila benci biar berpada..takut benci tukar jadi cinta;)

Syaza Shaker said...

InsyaAllah.Aku pun sedang mencuba ;)

delarocha said...

jangan membenci kalau tak mahu dibenci. hukum karma, what u give, u get back :-)

JIJI YU said...

kadang2 benci tu leh bertukar jadi sayang..

JARI YANG TERBARAI said...

bukan benci, tapi hati hati

Bidadari Syurga said...

buang benci... ya akhirnya...
selamat datang ke dunia baru...


siratnya indah... :)

Cikli said...

benci kerana tindak-tanduknya, bukan benci kerana tanduknya

gedek! said...

dunia yang sempurna...?

macam tak fun je...?

Kapten Atok said...

moga2 hidayah tu ada dan dikelalkan

Amiey White said...

amiey cuba . amiey cuba sayang

LiLy @ MumMyQiStInA said...

betul..jgn terlalu membenci seseorg tu krn perasaan benci itu kekdng blh menjadi sayang.. :)

Khairul Antasha said...

alangkah indahnya kalau sebegitu...

RepublicAku said...

kita manusia mana boleh jadi sesempurna itu...mustahil sekali.

RepublicAku said...

kita manusia mana boleh jadi sesempurna itu...mustahil sekali.

akoo said...

yup..
kite xbleh benci2 org..
die pon ciptaan Allah..
layakkah kite nak mbenci ciptaan Allah.?

=)

Rain said...

bila benci dan marah bermaharajalela, percayalah akal tidak waras berbanding bila dalam ketenangan..
lupa yg org dibenci itu suatu tika penah disayangi...

bila cinta memenuhi..semuanya indah..
cuma jgn terleka kerna kita manusia adalah hamba yang sentiasa diuji olehNya

ghost writer said...

dunia cuma akan lebih baik dengan itu...

Pembunuh Tanpa Bayang said...

ye lebih baik begitu... =)

maCy said...

i love d colour. d layout. seriously. but d header.. err..

hehe maen je.

theRandomcraps said...

hurmmm.
telan.

Diyana said...

satu air,satu api =PERFECT

sifu im said...

betul..jngn terlalu benci orang

geeds said...

but the problem is, orang lebih senang membenci dari menyayangi.

Encik Psychopath said...

Insyaallah.

Scya Lollita said...

i don't want to hate them .

but they make me hate them .

i hate to hate them .



keliru T__T

@tiF said...

benci la ... nt lama2 tersuka plak..haha

belogkiter said...

kerana benci, aku telah jatuh cinta pada si dia.. yang sampai sekarang orang asyik pertikaikan... eh??? bukan dulu ko musuh ke?? emm...

nurniyusoff said...

"kalau"


lumrah dunia.

Noah Syakirin said...

unavoidable feeling