Saturday, July 2, 2011

. rumit.



"lelaki ini rumit."

"perempuan, ini rumit. "


kesimpulan : manusia itu rumit.

.......................................................................................................................

sebenarnya kita sendiri yang meletakkan pendinding pada diri kita untuk memahami diri orang lain

dan kita sendiri meletakkan pendinding pada diri kita untuk difahami oleh orang lain.

.....................................................................................................
itu pendapat aku. 
betulkan aku jika aku salah. 



kan abe~ ikan kan?

38 comments:

CassiaSiamea said...

ini complicated!!

belogkiter said...

memang rumit... dan kita suka pada yang rumit

intan.maisarah said...

shhyyyyshh..

rahsia tetap rahsia..

rumit rumit..
ish ish ish.. :D

liyana said...

hmm..rumit...hehe

Bidadari Syurga said...

masing2 ada pendirian sendirikan.... masing2 rumit sebenarnya... its ok kalau rumit tu tak melukakan hati org cukuplahkan....? simple but nice dan dalam....

catherine- said...

sara...
jom mkn ais krim jom
rin belanja

:)

James Alexander said...

jadi sukar pabila perkara mudah jadi sukar...

delarocha said...

memahami perkara yang rumit adalah cabaran.

Amiey White said...

kenali mereka dan fahami mereka . :)

ghost writer said...

tidak diragukan.malah itulah yang sebenarnya.bagaimana orang mau memahami kita kalau kita sendiri tidak memberi kefahaman pada orang lain..

PK said...

oleh yg demikian...marilah kita saling faham memahami...

lu fahamilah gua yang berada jauh di sini..kehkehkeh.

oittt cath...bila mau belanja gua pulak?

Kapten Atok said...

cukup satu org memahami

SYARIFF HAIKAL said...

manusia mmg rumit jika die yg buatkan diri mereka jd rumit..kdg2 ianya jd satu trade mark munkin pada sesetengah golongan manusa..

JIJI YU said...

ye ke..

catherine- said...

PK, tunggu! lu tunggu!

Nasriq said...

rumit bila dirumitkan...

sergeant keroro said...

masing-masing kena buka diri sendiri untuk difahami.

namun,

chemistry tu penting XD

safiah sokher said...

betul.tapi kekdg dah try pun takleh :(

Mia-Ina said...

begitu complicated

lavender harum wangi said...

<---- boleh baca minda. keh3.

Scya Lollita said...

kita perlu bersifat universal .

tp x semua boleh ada sifat tu.

manusia memang complicated .

Starcapricorn said...

rumit bila sengaja mengalah sebelum berlawan.

maCy said...

semua ada rumitnya. kalau semua tak rumit semuanya akan dianggap mudah dan tiada apa yg diambil cakna..

Cikya said...

Sara,

apakah pendinding itu satu benteng, atau satu bench mark?
yang jelas, jangan bermata dua buta tidak menjadi rabun kelirukan kebenaran..
telus kan indah..

IBNU ARAHMAN said...

our elders say:- lihat 1 kebaikan org lain wlaupun dia ada 99kburukan. lihat kbrukan kita wlaupun kita ada 99kbaikan.
wallahu a`lam

Siti Mashitah Saidin said...

sy rasa sy rumit.

Jerry Ghazali said...

saya setuju!

bunga said...

betul..tapi mmang rumit jika kita xmemahami..

shameel Iskandar said...

rumit apabila manusia suka merumitkan perkara yg mudah-mudah. Bukan hanya dlm persoalan lelaki dan perempuan, malah lebih teruk dalam persoalan agama pun begitu juga. ramai yg cuba melebihi had dan kadar yg diettapakn dlm al-quran dan sunnah.

Benrauf said...

teguhkan dinding, tapi buka lah sedikit pintu dan tingkap untuk angin sepoi-sepoi masuk mendinginkan rumah. :)

mindproject said...

lebih rumit untuk memahami diri dan mengenal diri sendiri :)

Miscellaneous Smiles said...

ia tak rumit kalu cuba memahami~~=D

pemuzik jalanan said...

setuju! :') diri memang rumit.
Nak faham diri sendiri pun susah.
apatah lagi org lain.

RastaMat said...

memang sangat rumit..
manusia sangat rumit..

nawal addina said...

tp yg rumit itulah yg melengkapkan hdup ;)

Mutiara Bernilai said...

sgt2 betullah pendapat kamu tu sara,, setuju 1.3 juta,,

Jaha Zack said...

kita yg rumitkan hidup!

[sutera kasih] said...

diri sendiri yg merumitkan keadaan..keadaan bertambah rumit apabila diri menyalahkan org lain yg kononnya punca kerumitan itu ~