Wednesday, January 7, 2009

owh janji~

intan (1/5/2009 11:24:07 PM): cam takot lak kalo aku mati aku nye janji pizza ko tak tertunai amalan aku tergantung
intan (1/5/2009 11:24:10 PM): ~_~

dzarief rahman (1/5/2009 11:24:19 PM): hahaha
dzarief rahman (1/5/2009 11:24:28 PM): aku tuntut di akhirat nnt

intan (1/5/2009 11:24:29 PM): huhuh siyes wei
intan (1/5/2009 11:24:30 PM): haha

dzarief rahman (1/5/2009 11:24:42 PM): xpe2
dzarief rahman (1/5/2009 11:24:51 PM): yg pnting ko ingat aku bl ko mkn pizza
dzarief rahman (1/5/2009 11:24:54 PM): haha

intan (1/5/2009 11:24:56 PM): bhooooooot
intan (1/5/2009 11:25:01 PM): ngok~

dzarief rahman (1/5/2009 11:25:19 PM): uish2

intan (1/5/2009 11:25:40 PM): hahahhahahahha

dzarief rahman (1/5/2009 11:25:42 PM): pizza
dzarief rahman (1/5/2009 11:25:42 PM): pizza
dzarief rahman (1/5/2009 11:25:44 PM): pizza
dzarief rahman (1/5/2009 11:25:45 PM): pizza
dzarief rahman (1/5/2009 11:25:46 PM): pizza
dzarief rahman (1/5/2009 11:25:48 PM): pizza

intan (1/5/2009 11:25:51 PM): ~_~

dzarief rahman (1/5/2009 11:25:56 PM): pizza
dzarief rahman (1/5/2009 11:25:57 PM): pizza
dzarief rahman (1/5/2009 11:25:58 PM): pizza
dzarief rahman (1/5/2009 11:25:59 PM): pizza
dzarief rahman (1/5/2009 11:26:00 PM): pizza

intan (1/5/2009 11:26:00 PM): takde keje le tu

dzarief rahman (1/5/2009 11:26:05 PM): hahaha


takut juga ye janji tak tertunai ni..lagi lagi kalau bab pinjam barang org kemudian lupe nk pulang kan balik.. aduh.....silap silap tak sempat nak pulang kan barang yang dipinjamkan tu..nyawa yang ALLAH pinjamkan kat kita untuk hidup di bumi ni ditarik balik..mau pening kita nak jawab soalan dalam kubur nanti..

aku teringat aku ade pinjam dua buah buku ni kat sekolah aku kat teluk intan dulu. mase tu aku form 3.kemudian aku kene pindah ke ipoh. tak sempat lagi nak pulangkan buku tu.. image that i had keep that book for about (dis year I'm 20) 5 years.. hu~ aku masih lagi terpikir pikir macam mana la aku nak pulangkan buku tu..any idea guys???

berbalik pada kisah janji ini.. aku suke janji kat sahabat sahabat aku yg aku akan belanja mereka makan..(usually mmg bab makn la..)

  • zadil = mcD
  • dz = owh pizza
  • haikal = ade ke??
  • my dear bena = lawan sape plng cepat turun berat bdn dlm mase terdekat ni..kalau aku plng TAK ketara penurunan..aku kene belanja.. (*_*)
  • ustazah = recite surah al'alaq..(huhuhuuuhh)-asik lupe je nk jumpe ustazah..

in the nut shell (mcm esei pulak rase ), jangan la memandai menabur janji janji manis kepada seseorang kalo kita tau yang kita sukar nak penuhi nya.. hahha~


BTW.. i felt so useless as i cannot help our sisters n brothers back there in Palestine.. i hate the fact that hundreds of innocent men,women and children were murdered by Israel.(tak kenang budi langsung.lupa sejarah ke..dah bg tempat untuk tinggal,nak bunuh pula orang yag berjasa..ibarat melepaskan anjing tersepit.)

lets boycott Israel's product and stop all trade with Israel. don't forget to abandon the use of US dollar in international trade as this has enable US to supply weapons to Israel and such weapon now being used to attack innocent people in GAZA..


5 comments:

dzarief said...

Fulamak, ni special tribute utk aku ke?
hahahaha, well, its okay if ko xleh bagi pizza, aku halalkan, but if nak bg jugak ape salahnye, make sure u order the set yg large..i need to gain weight

intan.maisarah said...

BTW.. asal ko ade dlm aku nye blog??? hahahha i tot ko tak de lalu lalang kat akunye blog..huhuhuh~ bangga lak dye~

orang minyak said...

ko adela nk blnja ak....tp ak xtaw ko janji ke x..

thx 4 posting..

daughter of roslan said...

janji...??

slalu janji kt mak ayh.

erm..xtunai pn ag.
tp dorg kesah x.

cz ni kn ank depa..

:D

intan.maisarah said...

to cik fasehah bkl kezen in law ku..(wink wink)

baguih toi uncle roslan dpt cahaya mata seperti kamo..heeheh