Sunday, March 20, 2011

.jauh.jauh.

hitam
pergi jauh - jauh.
hitam terlalu suram

merah
pergi jauh jauh
merah terlalu ghairah

kuning
pergi jauh jauh
kuning terlalu menyakitkan

jingga
pergi jauh jauh
jingga terlalu angkuh

biru
pergi jauh jauh
biru terlalu mendamaikan
aku jadi takut

semua
pergi jauh jauh
aku mahu sendiri.
jauh jauh.

kemari pada aku
jika kamu
mampu
mengawal.
memahami
mengapai
aku.

Tuhan.
aku akan terus berlari pada -Mu

(^.^)

36 comments:

Wafiy Suzly said...

ok aku pergi sekarang,hehe

faiz said...

sama2 la kite cari keredhaan Allah

kechixx said...

jom ayuh kita berlari sama sama mencari keredhaan Allah;)

HEROICzero said...

tak perlu lari untuk pergi kepada Dia. tak perlu buang semua untuk dekat pada Dia.

kamu tahu itu, kan?

=)

ghost writer said...

bukan kah kamu perlukan kehidupan berwarna...

Tuhan itu cipta warna untuk kamu lebih kenal dan mesra..apa sekalipun ia,tetap ada auranya.

nurayunni said...

Hitam menawan..:)

Nasriq said...

ok...huhu...nak pergi jauh2 la ni, nak cari warna kelabu taik anjing...

+akufobia+ said...

jom.

intan.maisarah said...

@ Wafiy Suzly :
..haha.

@ faiz :
moh le kita

@ kechixx
mari.!

intan.maisarah said...

@ HEROICzero :
terima kasih kerana ingtkan diri yang lupa. :)terlalu emosional barangkali

@ ghost writer
perlukan warna .
perlukan aura dalam warna
kadang kala
takut dengan warna.
terima kasih kerana ingatkan .
ya, terlalu emosi ketika menulis entry ini.

@ nurayunni
hitam itu keunggulan


@ Nasriq
semoga jumpa apa yang dicari

@ +akufobia+
jom.sama sama berlari

Afida Anuar said...

eh hitam tak boleh..hitam kaler peberet!..hehe

delarocha said...

mencari yg sempurna? mana mungkin berjumpa

Inspirationalefeks said...

main jauh jauh :)

perondajaketbiru74 said...

hitam ngnam erah gua suke hehe mengahairahkan

Pena Marhaen said...

warna-warni yg mencorakkan hidup jadi indah..cuma kurangkan warna hitam.

Farhan Zulhusmi said...

InsyaAllah.....amin....
BarakaAllah.....

@tiF said...

JOM!! MENCARI CAHAYANYA

sicomot-comel said...

jomlah semua pegi jauh2 T_______T

^^ hai

cikceriacorner said...

kaler2 kehidupan..

mencari keredhaan Ilahi cinta abadi..:)

shahjiehan said...

jauhnyaaa


jom baca dan komen Saya Sayang emak saya hehhehe

mykhalis said...

ishh..kalau tanpa semua warna lesula dunia nie..bosan..

latest entry di blog khalis : siapa yang tak sayang anak bini??

echah mashuri said...

kaler pink bagaimana?

Frodo Baggins said...

rasa2 apa perasaan org yg buta warna?
cipta warna dlm khayal sendiri?
atau org buta? mcm mana mimpinya?
bayangan apa keluar bila disebut merah?


>>____<<

mamawana said...

Assalam,

Terus mengejar pelangi..
Aku mahu semua warna2 itewwwww....
Aku mahu hitam
Aku mahu putih
Agar mereka berpasangan
dan saling melengkapkan
Untuk ke hujung perjalanan
Menggapai cinta SEJATI

skandaLdariLangit said...

mahu semuanya, warna pelangi yg ada~ :)

aNiS aNiSa said...

kenapa suma jauh2??

tenangkanlah hatimu =)

mommylavender said...

dekati biru,
warna syahdu,
imbauan mendayu....
tenang di kalbu.

~hee

al-lavendari said...

bagus sajak ini .. saya komen pun dari jauh-jauh ! hehe

Cekodok said...

intan... kita perlu semuanya untuk mendekatkan diri padanya... ya.. :)

Lilyel said...

Salam.

Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily

KUREKURE COMEL said...

mina minat puple...ok...purple blh dtg dekat2 la ni...huhuhu

Amni said...

nice one!

intan.maisarah said...

@ Lilyel :
bila punya masa lapang. sara buat ye sayang


@Cekodok : tapi diri ini terlalu takut untuk mendekati semua nya.

@ al-lavendari :
jauh sayup di angkasa.

@ mommylavender :
bagaimana jika saya tak mampu membahagiakan sang biru?

@ aNiS aNiSa :
saya sedang mencuba

@skandaLdariLangit :
sara juga begitu ska.

@mamawana :
cinta sejati.
cinta itu wujud kah?

@ Frodo Baggins :
imaginasi mu tinggi frodo.

@ echah mashuri :
pink itu lambang gadis ceria

@ mykhalis :
dunia perlukan warna yang banyak ragam
itu lah yang mencorakkan kehidupan

@shahjiehan :
tak jauh .
sejengkal sahaja

intan.maisarah said...

@ KUREKURE COMEL :
sila dekat

@ Amni :
tq sayang

@Afida Anuar :
hitam menawan

@delarocha :
hampir sempurna?
boleh kah?

@ Inspirationalefeks :
bermain di tepi muara

@perondajaketbiru74 :
warna berani

@ Pena Marhaen :
baik

@ Farhan : tuhan lebih mengetahui

@ @tiF :
:)

@ sicomot-comel :
tak mampu pergi terlalu jauh

Lulu caldina said...

uhuh sungguh puitis

Cikya said...

ungu,
jangan menjauh
ceriakan hidup ini
kanvas putih ku sepi

ungu,
corak putih hidupku
pergi kosong dalam diri
mengejar cinta Ilahi...

ungu sebab warna feveret..

hee.. :D