Saturday, April 23, 2011

.ingatan.

semakin cuba untuk ingat. semakin lupa
semakin cuba untuk lupa. semakin ingat




(isnin paper. kehilangan kalkulator scientific dan pencil case)

25 comments:

Frodo Baggins said...

konsep semakin benci semakin rindu
semakin rindu semakin benci kaaa??

ehkekekkeke

hilang kene curik toyol
jom bawak toyol ramai2
woohaaaa

intan.maisarah said...

konsep itu..
haha.
boleh diguna pakai pada hati lembut basah

bukan pada hati kenyal ini
haha (cakap besar kamu ya sara)

Abd Razak said...

Assalamualaikum..

Jangan ingat apa-apa nanti lupa lak..:)

AkuMuzikFilem said...

konsep ini, applicable untuk 2situasi.

1. baris pertama; sesuai untuk persediaan exam

2. baris ke2. percubaan melupakan bekas kekasih


actually subjek2 yang awak tulis kanan tepi blog ini sama dengan subjek part4/5 saya, 1/1.5tahun yang lepas.

JIJI YU said...

ilmu itu cahaya tuhan..

pencaci jalanan said...

gud luck!

gedek! said...

Tanda penuaan yang normal....

Cik Aien said...

Ohh no! sngt2 gelabah okay kalau calculate hilang saat exam..

Mutiara Bernilai said...

smakin kita nak bermujahadah utk dptkan sesuatu, makin Allah uji akan ia..

semakin tinggi mahu di gapai, maka lorong makin sempit dan curam.

all d best dear sis,

Afida Anuar said...

Ingat2 lupa...

Lupa2 ingat..

heh!;)

ghost writer said...

frodo..konsepnya boleh juga jadi macam nih.

semakin dekat semakin jauh
semakin jauh semakin dekat...

duduk dengan tenang.tak larat baring.
ah,hati pulak yang gelisah.

HEROICzero said...

jangan pernah cuba. biar saja. hukum masa, lama2 akan pudar sendiri.

Inspirationalefeks said...

ini aku .hahhaha sy pernah mencari buku untuk dibaca ... tentang bagaimana ingin menjadi seorang yang kuat memori dan saya jumpa... and i believe that, we must feel the life while it last

intan.maisarah said...

Abd Razak :
waalaikummussalam.
ingatan perlu diasah.



Inspirationalefeks :
ada lagi buku tu?
care to share with me?


HEROICzero:
kadang kadang,
hukum masa itu.
perlukan sedikit usaha.



ghost writer:
aduh ghost,
konsep itu memang boleh diguna pakai.
jangan gelisah.
@>--- nah.



Afida Anuar:
pernah berada dalam situasi yang sama?


Mutiara Bernilai:
moga sara ini kuat menghadapi ujian ini. betul sis, semakin lama semakin berat ujian dari Nya.



Cik Aien
tuhan aja tahu,
risaunya hati ketika ini




gedek! :
sangat normal.
makin berusia diri ini




pencaci jalanan
terima kasih





JIJI YU :
ilmu itu amanah





AkuMuzikFilem:
aku berjaya memahami apa yang cuba disampaikan wahai senior ku
:)

lost kitty said...

ngeh2. standard la tuh

CassiaSiamea said...

fact that
ingatan kita kuat tuk benda yg kita minat..

good luck for exam..

Imran nyambek said...

banyak sangat study nih

Rain said...

sara, nak bunga lagi :)


mcm rama2, lagi kejar lagi lari...
tapi bila bhenti, dia kembali...

all da best, rain doakan kejayaan sara

@tiF said...

aloq ciannye... xpe2 ALLAH nk uji tu... sbr2

delarocha said...

sempat lagi nak p beli yg baru :-)

Sca Ndx said...

hipotesis.
kadang2 boleh ubah pembolehubah dia kan?

fz said...

begitulah yg selalu nya

KHRLHSYM said...

maka dengan itu jangan diingat jangan dilupa. hihi

geeds said...

dua baris ayat yg membawa erti yg mendalam according to your own understanding.

somehow, i love this entry.
less is indeed more. (:

nurniyusoff said...

yeah. agree.