Tuesday, May 3, 2011

. .ku rasa ku tahu.

.
kadang kala,
kita merasakan
segala tingkah kita itu betul
sudah mengikut piawaian
sudah tip top
sudah benar benar "A plus plus"



tetapi
sebaliknya
tingkah kita itu,
ada yang kurang
ada silapnya
ada cacatnya


manusia memang bukan sempurna
kita memang bukan maksum



kadang kala,
pandangan orang lain juga
perlu diambil kira
agar tidak tersalah perhitungan.





.ku mahu kalian tahu.
aku selesa di teratak ini.
thanks for the header pakcik khrlhsym rox.
gua ganas ganas comel .~_~"

19 comments:

Raihana Izzati said...

ganas ganas comel.LOL

A plus plus. wow. grade baru.keh3

Biasa lah tu. semua orang rasa diri dia betol.

and nak amek kira pandangan orang tu susah (ego)

*terasa.haha

Raihana Izzati said...

Pandai lah akcik buat [puji sekali lagi.hoho]

Wafiy Suzly said...

wah, cung!

Khairul Antasha said...

kimsalam kat pakcik :p

gedek! said...

Header baru!

Ha ha ha!

bujal X said...

ikutkan sangat cakap orang pun tak ble jugak~~tapi at least cari rujukan yang berwibawa~~yay~~

catherine- said...

wah, wallpaper x menahan. mcm dlm bilik pengantin lak masuk sini.

hai sara :)

JIJI YU said...

pergh bersalin kulit

d_tieah said...

Cantik blog ni.. Header pun boleh tahan.. Hehehe.. Lama tak masuk sini..

Entry Terbaru : Osama Bin Laden Meninggal Dunia ; Hanya Rekaan Tipu Helah Amerika Syarikat???

catherine- said...

ok.. ai jeles dgn header itu.

khrlhsym nk jugakkk!! >>.<<

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

lama tak singgah cini dan berubah rupa blog ini..merah yg sgt terang menyerlahkan keterangan tuan blognya...

semoga tuan beloh sihat walafiat dan dirahmati Allah SWT

*angelfromthedark~ said...

manusia memang bukan sempurna
kita memang bukan maksum

suka ayat ni :)

Syukri Kamaruddin said...

jadi kalo ada terkurang..tolong tegurkan ye :)

Afida Anuar said...

kita memang tak sempurna..

namun dengan adanya kau dan aku...saling menyempurnakan....

ghost writer said...

keselesaan pada diri kita itu penting jugak dalam memainkan peranan dalam hidup kita..selebihnya kita membiarkan penilaian orang lain...jangan terima semua tapi asingkan mana yg terbaik..

tak sempurna tapi cukup dapat yg terbaik!

delarocha said...

sifat keterbukaan itu memang penting untuk penambahbaikan karakter dan attitude seseorang.

tapi jangan dibuka secara berlebihan pula.

keh keh keh

MataHati @ MH said...

harus saling mengingati antara satu sama lain. semoga yg tak sempurna tu x dijadikan kelemahan

HEROICzero said...

konsep tadarus.

=)

KHRLHSYM said...

erk? tak perasan lah entri ini sama-sama.

ada orang bila rasa diri sempurna sudah lupa semua. padahal itu cuma satu rasa sahaja. =.="