Monday, March 7, 2011

.gadis semasa.




awak mahu yang bergaya
awak mahu yang mempersonakan
awak mahu yang up to date
awak mahu yang boleh "bergaul mesra"
awak mahu yang boleh dibelai
awak kata, itu tanda awak sayang
awak mahu yang sentiasa disisi
awak mahu yang boleh dimanja
awak mahukan gadis semasa

tapi,hubungan ini belum halal.

saya tak pandai bergaya
pakaian saya longggar longgar
pakai shawl pun tak kemas
muka saya tiada "makeup"
saya tak pandai "bergaul mesra"
saya tak selesa jika diminta untuk "bermanja"

bagi saya,
tanda sayang,
jika awak jaga maruah,
jaga kehormatan saya
sayang saya kerana ALLAH.
bukan kerana nafsu.

gambar : fawizah


nak cupcake?
order sini


p.s :
dah promote dah
entry tiada kaitan dengan sesiapa.
kaitkan dengan lagu "gadis semasa"

13 comments:

A.s.t.i.n.a said...

semasa ini sapekah yang menyanyikan lagu itu wahai gadis semasa..

Atiqah Adnan said...

so sweet.. kagum masih ada gadis sebaya kamu yang masih memegang prinsip Islam dalam pergaulan.. jaga diri k.. niat kita baik pasti Allah akan jaga kita sebaiknye..

sicKo^ said...

very well said..

+akufobia+ said...

laparr.

muhdzahari said...

saya tak suka gadis semasa. gadis yang saya impi susah nak jumpa.
memilih, barangkali?

hanya dia yang tahu macam mana saya pernah jaga kehormatan dia.

Syukri Kamaruddin said...

kalau betul mcmni pmikiran awk..up!respek!
sy doakan awk selamat dunia akhirat..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

bagus.. keperibadian yg di gambarkan sgt suci

NENEK MUDA! DAPAT CUCU PADA USIA 23 TAHUN

shearasol said...

comelnyer cup cake tu, terasa terus nak order...

faiz said...

bgusla...xramai gadis2 zaman sekarang mcm ni...

RuSh D said...

wah,nice post..mendalam maksud dia..
comey jer cupcake tue...

KUREKURE COMEL said...

satu lg....

saya pkai tudung bawal je...
saya tahu awak kata saya mcm makcik.
tp awk nk tanggung ke dosa saya...


hehehe...bgus2...suke entry ni..

Cik Aien said...

Benar!

*cinta selepas kahwin lagi indah..

Mentadak Mentadu said...

gadis-wanita-perempuan-muslimah

beza x?