Friday, July 15, 2011

.peluk-peluk.

MELOR

ROSE

PUTIH
.


Dari kecil
aku sudah biasa ditinggalkan sendirian di rumah, mak abah membanting tulang mencari rezeki, kakak-kakak sudah di hantar sekolah berasrama seawal tingkatan satu. (jarak umur aku dan kakak-kakak aku agak jauh). Rakan - rakan permainan aku hanyalah kucing-kucing belaan aku, berkongsi rahsia, mandi bersama, tidur bersama, berlari kejar mengejar kesana kemari dengan kucing belaan., memeluk mereka tika aku ketakutan di rumah keseorangan. ~.~ .
Tidak la rasa sunyi sangat bila ditinggalkan dirumah bersendirian.


Hingga dewasa
aku juga lebih selesa bersendirian,.
tetapi ada saatnya aku berasa amat kosong bila bersendirian..
semakin dewasa semakin sunyi, .
Kucing? aku sudah tidak membela kucing, sejak aku belajar di utara tanah air, sudah tiada kucing, leceh kata abah.

Owh,
sepanjang cuti ini
aku ditugaskan menjaga anak buah aku..
memang agak terisi kesunyian,
tapi entah..
jauh di sudut hati.
masih ada sekelumit kesepian..




.macam apa aje tulisan aku hari ini,
.semua orang punya hidup sendiri.
. kehidupan orang lain-lain.
. : (

45 comments:

CassiaSiamea said...

setiap yg kosong akan terisi
bagai sifat udara
hahaha..

semua org ada kehidupan sendiri
kamu cari la kehidupan kamu..

Dale said...

gua nak bela cicak tokek. tp mak gua tak bagi. ciss

Miscellaneous Smiles said...

hibur kan diri sendiri~~

catherine- said...

ololoooo~ comelnye kamu sayang~

meh sini peluk meh~

intan.maisarah said...

cassia : sedang mencari

dale : bela, sorok bawah katil


Miscellaneous Smiles : sedang cuba


rin : virtual hugs

A.s.t.i.n.a said...

peluk peluk pelukkk//
peluk penulis blog sajer..

cat2 yg comel, saya takut anda.. ini adelah serius..

A.s.t.i.n.a said...

ala yanggg.. maner emel adrress? dah bagi ker? nai invite ni ke blog..

dygastina@gmail.com

monologtinism said...

seronok kucing-kucing sebagai teman. sebab kucing itu comel sepanjang masa. buat hati terhibur

tulisan ini adalah tulisan rasa sendiri yang punya banyak erti.
setiap orang pasti berbeza rasa =)

Amiey White said...

meh meh meh nak hug

Asyila Zainuddin said...

saye ade! hehe.. sentiasa free.. ngee..

isaacismael said...

kucin.

delarocha said...

kesepian yang tidak boleh terisi dengan kehadiran kucing dan anak buah.

ini kesepian soal hati :-)

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK said...

kalaulah gua yg jadi kucing tu...

Anisa Hang Tuah said...

mereka sungguh comel..

JIJI YU said...

pestaim aku baca penulisan santai engko

Afida Anuar said...

Takpe...takpe...luah je...;)

RepublicAku said...

kenapa tiada kekasih untuk di ajak bertengkar?

Nasriq said...

kekosongan yang perlu diisi... perlu mencari atau terus menunggu?

Asrul "iLham" Sany said...

dulu masa kat rumah, saya suka bela binatang...ada kucing, ular n hamster...

pas masuk kolej, takde sapa nak jaga, kena bagi kat unkle...

T_T

Bidadari Syurga said...

kita dtg... kucing awak bulu nampak cantik... mesti selalu mandikan. cantik putih tu... kita ada kucing putih dulu... tapi... hurmmmm...

p/s: insyallah sekelumit tu pasti akan terisi.. senyum tau.

ghost writer said...

kita lebih mamahami kerja ibu bapa kita.anak yang baik mampu bertahan dengan kesunyian.

belogkiter said...

sayang sangat..... kat kucing kucing tu..

~Kisah Hati~ said...

rindu kucing.... T____T

vampire's lovex said...

isi lah kekosongan tu dengan yg tersayang..selamat berkawen..*x habis2 suruh org kawen hahaha :P

Kapten Atok said...

jumpa pasangan hidup x sunyi kot

Jaha Zack said...

best jd pompuan
boleh maih hug-hug..

hehehe

pemuzik jalanan said...

akan tiba masanya segala kesuyian tu terisi. sabar sikit lagi :)

James Alexander said...

fill the void in your heart...

with anything that suits you well...

or even someone...

penjajah minda said...

sabar k.nanti ada la tue.

Cikya said...

Sara,

dan sesungguhnya, ada beza prang yang suka kucing dengan orang yang suka pelihara kucing..
kat rumah adal nak dekat 20 ekor kucing..
nak? :D

Liyana Zahim said...

bERKONGSI IDEA NGAN KUCING? Nice!!

~SaL IjOu~ said...

kdg2 sepi itu indah~

Jerry Ghazali said...

aku nak kucing yang nama Rose tu. kasi cepat!

Rain said...

sepi...
memberi akal utk lebih berfikir

sepi...
memberi keamanan

kadang..
sepi membuat diri memberontak mahu keinginan dalam berkasih syg dipenuhi


kucing bersifat pengasih, membelainya memberi kita rasa senang dan dihargai..


ibu bapa bekerja utk keperluan keluarga

nawal addina said...

kucing tu comel ^^

^baju kurung^ said...

hati itu perlu diisi ;)

bunga said...

lebih kurang kehidupan cam bunga..tapi walau berseorangan tapi bunga xsunyi..

ILA HonEyBuNNy said...

jangan sepi2...

be happy ya...;-)

Diyana said...

comelnya kucing - kucing itu

sifu im said...

wah..luahan anak kesunyian la ni

Khairul Antasha said...

ala..sy sunyi tp sy ok je..caya x?

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

AdaNaz87 said...

dari darjah 3 sampailah dah kahwin, still membela kucing. bila belai kucing, hilang segala penat. hikhik. ((;

betty said...

im a cat lover too. geram dgn si rose.! sungguh geram

intan.maisarah said...

yang sedihnya
semua kucing di atas sudah tiada.

Melor hilang selepas dibela selama 7 tahun.

Putih mati kerana sakit

Rose mati di gigit anjing.


:(